HOW TO: 🌞 SUMMER LOOK INSPO 🌞

De zomer is volop bezig, maar welke looks passen het best bij dit seizoen?

In deze blog tonen we een naturelle look die je altijd kan dragen en comfortabel is. We gebruikten daarom producten die je niet voelt zitten en zorgden ervoor dat alles lang mooi blijft!

Wat heb je nodig voor deze look?

  • Make-up kwasten voor de ogen & make-up Kwasten voor foundation (of een Beautyblender) en gezichtspoeders.
  • De overige producten lijsten we hieronder op per stap.

 

DE LOOK:

 

STAP 1: BROWS!

1. Naar goede gewoonte starten we met de wenkbrauwen. Met het Perfect Brows potlood in kleur 104 DARK vullen we de wenkbrauwen mooi in en zorgen voor een zachte omlijning om de wenkbrauwen sterker naar voor te laten komen. Gebruik een schuine kwast of de spoolie om het product uit te blenden in de wenkbrauwen. 

2. Wanneer de wenkbrauwen de gewenste vorm/intensiteit hebben, gebruiken we de Pro Light concealer in N50 om de randjes bij te werken onder- en bovenaan. Doe dit met een platte kwast of met de applicator van de concealer. Zo moeten we achteraf niet te dicht komen met de foundation kwast en vermijden we dus het risico om door de wenkbrauwen te gaan. De concealer breng je ongeveer 1cm hoog aan boven en onder de wenkbrauw.

3. Kam als finishing touch de wenkbrauwen mooi op voor een open blik met de Ardell Sculpting gel.

Producten: 

Perfect Brows

Pro Light Concealer

Ardell Sculpting brow gel

 

STAP 2: OGEN!

1. Op naar de ogen dan! We starten met een oogschaduwbasis. In dit geval kiezen we voor de 4ever Shadow in Yukiko. Dit potloodje is de perfecte basis voor oogschaduw en is waterproof, dus zeker ook summer proof. Omdat dit al een kleurtje heeft, kan je het blenden tot net boven de 'crease' of 'oogplooi'. Zo wordt het meteen een transitiekleur en maakt het je ooglood meer 'smoky'. Dit potloodje breng je aan op het bewegend ooglid en blend je met een kwast of je vingers mooi uit tot het egaal is.

2. Daarna brengen we de oogschaduw aan. We hebben hier voor het Gold'N Roses palette gekozen. Je kan 1 kleur kiezen voor een heel naturel effect, 2 voor meer intensiteit bijvoorbeeld of meerdere voor een leuk effect. We hebben een licht roze kleur gebruikt voor de binnenkant. Dit licht het oog mooi op. De kleur op het midden van het bewegend ooglid is een groene tint en de buitenkant een paars-bruine tint. Met deze combinatie zorg je voor een frisse en intense ooglook. Blijf op het bewegend ooglid en blend de restjes naar boven uit voor een smoky eye effect.

3. Om de wimpers voller te doen lijken, gebruikten we het oogpotlood 4Ever Khöl in 107. Dit is een donkerbruin water proof oogpotlood waarmee je extra intensiteit kan toevoegen, maar met een natuurlijk resultaat. Het oogpotlood brengen we aan op de wimperrand van de binnenste tot de buitenste ooghoek. Blend met een fijne kwast uit om een zachter effect te bekomen dat toch intens is. Maak enkel een dun lijntje om een frisse ooglook te behouden. Wil je graag nog intenser? Dan kies je best voor een zwart oogpotlood. 

Herhaal dit onder het oog voor een meer intens resultaat. Voor een frissere look kan je ervoor kiezen om enkel op het bewegend ooglid te werken.

4. Mascara, dé essential van de essentials. Met de Curvy Lash mascara kamden we de wimpers mooi op voor een open blik en intense wimpers. De Curvy lash is water resistant. De water proof variant is de Aqua Lash.

Producten:

4Ever Shadow

Oogschaduw

4Ever Khöl

Mascara

 

STAP 3: CONCEALER!

1. Voordat je met concealer aan de slag gaat, neem je best een wattenschijfje met Lotion Micellaire om eventuele 'fall out' van oogschaduw op te kuisen. Zo vermijd je dat de pigmenten en je concealer zich vermengen.

2. Breng daarna enkele puntjes Pro Light Concealer aan onder het oog en blend uit met je vingers, een beautyblender of een kwast. Werk in een driehoek: Vanuit de buitenste ooghoek naar je neusvleugel. Dit heeft een oplichtend, en dus frisser, effect. Gebruikte tint voor deze look is de 'N50'.

3. Verder kan je concealer gebruiken om andere oneffenheden te verbergen indien nodig.

Producten:

Micellaire water

Pro Light Concealer

 

STAP 4: DE HUID!

1. Omdat de huid de grootste oppervlakte is, is dit ook zowat de belangrijkste voor je make-up look! Begin met het hydrateren van je huid met Embryolisse Lait-crème concentré. Dit kan je ook doen voor je start met de applicatie.

2. Breng Cover Stick Foundation aan. We gebruikten de tinten 'Praline' voor de binnenkant van het gelaat en 'Toffee' voor de contouren. Zo creëer je meer warmte in het gelaat. Blend mooi uit met een beautyblender of een foundationkwast. Werk met neerwaartse bewegingen om eventuele haartjes niet de kans te geven rechtopt te staan.

3. Om de foundation af te poederen hebben we gekozen voor de Silk Touch Powders. Deze hebben een subtiele glans die een gezonde huid nabootst. Ook hier werkten we met een lichtere en donkerdere tint, namelijk 'Brun' & 'Noisette'. Hiervoor gebruik je een zachte poederkwast of bijvoorbeeld de Powder Puff van Beautyblender.

4. Heb je last van fijne lijntjes of concealer die in lijntjes trekt? Dan is de Celestial Veil er om dit te voorkomen! Breng deze setting powder aan onder de ogen en veeg daarna het overtollige poeder weg met een poederkwast.

5. Met de Viva Bronze in Tahiti contouren we het gelaat. Breng aan onder de jukbeenderen voor een meer uitgesproken gezichtsstructuur. Hierbij is het belangrijk om je gezichtsvorm te analyseren en zeker niet te overdrijven!

6. Een zomerse look heeft een mooie gloed. Daarvoor gebruiken we de Light'N Bronze in 'Platinum'. Dit is een koele highlighter die een mooie glans geeft. Door de fijne structuur kan je deze makkelijk blenden met een kwast die iets groter is dan een oogschaduwkwast. Je kan dit ook met je vingers of een beautyblender doen!

7. Een beetje kleur in je gelaat aanbrengen doen we met de Diamond Blush in Christina. De warme kleur houdt je look in evenwicht en overheerst niet. Kies voor een koelere (oranje) tint wanneer je een meer opvallende blush wil. Dit doe je best met een poederkwast voor een zacht resultaat.

 

Producten:

Lait-crème concentre

Cover Stick Foundation

Silk Touch Powder

Celestial Veil Setting Powder

Viva Bronze

Light'N Bronze Highlighter

Diamond Blush

 

STAP 5: DE LIPPEN!

1. Zorg ervoor dat je lippen goed gehydrateert zijn. Gebruik een lippenbalsem, al dan niet voordat je start. De Burts Bees lippenbalsems hydrateren en verzorgen je lippen op een korte tijd dankzij de bijenwas.

2. Omrand de lippen voor een voller effect of om je boven- en onderlip in evenwicht te brengen. 

3. Breng de Extreme Gloss aan. Wij gebruikten de tint 'Reveuse': een zachte nude kleur voor een natuurlijk effect. De gloss maakt de look weer frissen en dus ook zomerser.

4. Zet alles vast met de Mist'N Glow setting Spray. Dit fixeert de makeup. Gebruik de spray gedurende dag om je makeup er weer als net aangebracht uit te laten zien!

Producten:

Burts Bees lippenbalsem

Perfect Lips lippotlood

Extreme Gloss

Mist'N Glow Setting Spray

 

HET RESULTAAT!

Met deze 5 stappen geef je jezelf een leuke en frisse zomerse look. Probeer jezelf niet te overladen met makeup. Als je weinig roodheid hebt in je huid, gebruikt je best minder of zelfs geen foundation. Je kan wel de poeders gebruiken om op te lichten of de contouren aan te zetten. Ohja, als het de eerste keer niet lukt, probeer het dan gewoon nog een keer. Makeup is plezier, hou het dus ook leuk en bouw geleidelijk op als je nog niet veel ervaring hebt.

 

Nog vragen?

Dan kan je altijd terecht bij ons voor een workshop! Vanaf 5 personen is een groepsworkshop mogelijk. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een privé workshop! Neem hiervoor contact op met ons via info@makeuphub.be!

Je kan ook kiezen om het leuke en makkelijk-te-volgen TOMVMAKEUP - Mijn Make-Up Boek te kopen. Dit is een boek vol tutorials. Van de basis over make-up tot specialere look. De looks worden steeds aan de hand van foto's uitgebeeld met een begeleidende tekst zodat je makkelijk kan volgen, stap voor stap!

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd