DRAAGBARE FASHION LOOK HERFST-WINTER 18 - BRONZING

Wanneer je naar fashion shows kijkt, valt naast de kledij ook de make-up op.

Bij ons toch... Misschien een kleine "afwijking"? Hoe dan ook zijn de make-up looks op de catwalk niet altijd draagbaar. Tijdens de laatste show waren er weer veel eye liners in verschillende kleuren en vormen, highlight looks, bronzing looks en ook goud was duidelijk aanwezig. 

Bronzing

Om jullie een draagbare variant te tonen, hebben we een leuke tutorial gemaakt. We hebben de verschillende stappen ook hieronder uitgelegd. Ditmaal gaan we een bronzing look creëeren. Met bronzing gaan we een mooie 'summer glow' namaken. Een ideale look voor wie geen afscheid kan nemen van de zomer of voor wie maar geen kleurtje kan krijgen!

 

1. Huid egaliseren

De eerste stap is het egaliseren van de huid. Hierover hebben we al een leuke tutorial gepost. Mocht je deze nog niet gezien hebben of een geheugensteuntje wilt, HIER kan je de tutorial terugvinden.

2. Wenkbrauwen

Wenkbrauwen bepalen een groot deel van iemands expressie. Het is dan ook aangeraden om deze indien nodig extra aan te zetten. Voor deze look kiezen we voor een zachte invullen met een wenkbrauwpotlood van Mesauda Milano. De creamy textuur verspreid zich makkelijk. Na het invullen gebruiken we een schuine kwast om het product verder te verdelen. Volg steeds de natuurlijke vorm van de wenkbrauw. Je kan de verdeling ook doen met het borsteltje van het potlood zelf.

4ever Brows: €14,70

3. Ogen: Primer

Na de wenkbrauwen gaan we de ogen aanzetten. Hiervoor gebruiken we een oogschaduwpotlood dat ook een goede basis is voor oogschaduw. Het geeft meteen een tint aan de ogen en kan ook zo gedragen worden. Plaats het product boven de wimperrand op het bewegend ooglid. Blend daarna uit tot in de crease. Het oogschaduwpotlood is waterproof waardoor het lang en vooral goed blijft zitten.

4ever Shadow: €14,70

4. Oogschaduw

Om de ogen meer intensiteit te geven, gaan we aan de buitenste ooghoeken een donkerere oogschaduw plaatsen. Dit geeft meer diepte. We gebruiken hiervoor de Luxury Eyeshadow in "Tiger's Eye", een warme bruintint. Voor deze look hebben we de donkere tint ook op de binnenste ooghoeken geplaatst en een lichtere tint, 'Golden Topaz' op het midden van het bewegend ooglid. Je kan hier ook kiezen om de donkere tint enkel vanbuiten te plaatsen en de lichte tint in de ooghoek. Dit zat een minder internse, maar openere blik creëeren. De Luxury Eyeshadow is hoog gepimenteerd waardoor je met weinig product veel intensiteit kan toevoegen. Het is een glanzende poeder met een heel fijne structuur die makkelijk in elkaar blend.

Luxury Eyeshadow: €12

5. Contouring

Contouren is het aanpassen van een gezichtvorm. Dit kan van heel zacht tot fel gaan. Voor beautylooks zoals in de tutorial houden we het zacht. Net voldoende om een 'schaduw' te creëeren onder de jukbeenderen en zo het gezicht meer definitie te geven. Plaats het poeder vanuit het midden van het oor richting de mondhoek. Begin met een beetje poeder en bouw daarna verder op indien nodig. We gebruiken hier de poeder 'Viva Bronze' in de tint 'Tahiti'. Contourpoeders moeten mat zijn omdat glans geen schaduw kan nabootsen natuurlijk.

Vivia Bronze - Tahiti: €11,50

6. Bronzing

Bronzing poeder brengen we aan in de vorm van een "3". Beginnend vanaf de slapen, over de jukbeenderen en daarna verder over de kaaklijn. Bouw ook hier weer op om niet meteen een te donker resultaat te hebben. Bronzing poeder kan zowel mat zijn als een satin finish. In de tutorial gebruiken we een satin finish om een mooie summer glow na te bootsen. De Light'n Bronze van Mesauda Milano is een fijne poeder die makkelijk uitblend. Zo heb je geen harde lijnen en is het resultaat mooi en harmonieus.

Light'n Bronze: €20

7. Lippen: Hydratatie

In de winter zijn de lippen soms droger en zelfs beschadigd. Gebruik daar een goede lip concitioner om de lippen te hydrateren en te herstellen. Lippen die gezond zijn, laten een lipstick of -gloss het best tot z'n recht komen. In dit filmpje gebruiken we de 'Tin Can' lippenbalsem van Burt's Bees. Dit merk is 100% natuurlijk. De honing herstelt snel de lippen. De munt geeft een tintelent gevoel. Er zijn ook variaten zonder munt, bijvoorbeeld met boter voor wie heel droge lippen heeft.

Burt's Bees: vanaf €3,95

8. Lipstick

Bij een opvallende ooglook kies je best voor een zachte lipkleur. Zo vormt de make-up een passen geheel. In de tutorial gebruiken we de Vibrant Lipstick van Mesauda Milano in de tint 'Capuccino'.

Vibrant Lipstick: €11

9. Fixing spray

Om de look mooi vast te zetten, gebruiken de de FIX ME UP fixing spray van Mesauda Milano. Met een fixing spray zal de make-up zich mooi vasthechten zodat deze lang op z'n plaats blijft zitten. Na al deze moeite, zou het toch zonder zijn als het resultaat snel verdween, niet? ;-)

Fixing Spray: €13

 

Zo, met deze stappen kan je dus een leuke trendy look creëeren. Een fashion look die ook echt draagbaar is. Deze look kan je natuurlijk ook nabootsen met andere kleuren, behalve dan de bronzing natuurlijk! Het belangrijkste is de bronzing en de soft smoky eye. ❤️

 
BRONZING LOOK
Make-up artist: Glenn Verbraeken
Model: Laura Palmans

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published