HOE JE HUID EGALISEREN?

De huid voorbereiden en egaliseren in 6 stappen.

We krijgen wel vaker vragen over hoe je het best je huid kan egaliseren. Iedereen heeft zo z'n manier, maar voor een mooi resultaat dat lang blijft, zijn er enkele belangrijke stappen. In onderstaand filmpje hebben we kort samengevat hoe je dit best doet. Lees de stappen hieronder na en probeer het zeker even zelf!

 

  1. Reiniging

  Het begint bij de reiniging. Door micellair water te gebruiken, verwijder je vet en vuil van de huid zodat je op een schoon oppervlak kan starten. In het filmpje gebruiken we de Embryolisse Lotion Micellaire. Dit micellair water is zacht voor de huid en verzorgt en hydrateerd. Hierdoor zal je geen of weinig roodheid ondervinden na het reinigen en voelt je huid meteen zacht aan. Reinig steeds met een zachte hand indien mogelijk om roodheid te vermijden!

   

  2. Hydratatie

  Een goed gehydrateerde huid zal de make-up het best tot z'n recht laten komen. Ook wanneer je geen make-up draagt is reinigen en hydrateren een goede routine voor de verzorging van de huid. Zeker in de koudere maanden! Voor de hydratatie gebruiken we de lait-creme concentre van Embryolisse. Deze verzorgende creme is het geheim van vele modellen en make-up artists omdat deze snel in de huid dringt en niet vettig blijft. Deze creme staat ook bekend als een goede basis voor make-up!

  3. Foundation

  Er bestaan verschillende soorten foundation in nog meer verschillende flesjes/applicators, maar door de foundation in stippen aan te brengen op de plaatsen die je will bedekken ben je zeker dat je deze niet overslaagt. Gebruik daarna een beautyblender of make-up kwast (synthetisch) om de foundation egaal te verspreiden. De Radiant Skin foundation van Mesauda Milano heeft een medium coverage die je kan opbouwen. De geur is heel aangenaam en hij voelt zacht aan na het opdrogen. Meng met een dagcreme voor een transparanter effect of bouw al deppend op voor meer dekking. Je foundationkleur stem je af t.o.v. je hals. Zo krijg je geen verschil tussen je gezicht en je hals en dus een mooi egaal resultaat.

  Radiant Skin Foundation: €24 

  4. Concealer

  Concealer is een dekkender product om verkleuringen/roodheid tegen te gaan en/of gelaatsdelen op te lichten. De voornaamste delen zijn: onder de ogen, onder de wenkbraouwen, kin en oneffecheden zoals acné. De Liquid Concealer van mesauda milano is medium tot volledig dekkend, afhankelijk van de hoeveelheid en verdeling. Wist je dat je de concealer en de tint van de foundation dezelfde namen hebben? Zo is het makkelijk om de beste combinaties te vinden!

  Liquid Concealer: €9,5

  5. Gezichtspoeder

  Na de foundation brengen we een gezichtpoeder aan. Hiermee gaan we de foundation vastzetten en beschermen. Ook zal dit eventuele gaten invullen en de dekking verhogen. Gebruik 1 poeder voor het volledige gezichtof kies een poeder in je huidtint en een lichtere variant. De lichtere variant gebruik je dan in het midden van het gelaat en de natuurlijke huidskleur poeder op de contouren. Dit geeft een extra frisse look. Met de Silk Touch Powder van Mesauda Milano krijgt je huid een mooie, gezonde glans. En niet onbelangrijk: de poeder voelt net zoals de foundation superzacht aan! De Silk Touch poeder is een gebakken poeder. Gebakken poeders blijven beter op de huid zitten wanneer je geen foundation gebruikt. Hoe dan ook, zonder foundation zal je de houd regelmatig moeten bijwerken.

  Silk Touch poeder: €21

  6. Highlighter

  Nadat we de huid hebben opgebouwd om er gezond uit te zien, versterken we dit effect op de hoge delen van het gelaat met een highlighter poeder. We brengen de highlighter aan op de jukbeenderen, op het cupidoboogje van de lippen en eventueel onder de uiteindes van de wenkbrauwen. Met highlighters kan je delen van het gezicht sterker laten uitkomen. Zo kan je een kleine kin highlighten om deze meer naar voor te laten komen, of het tipje van de neus en de neusbrug bij een kleine neus. Elke gezichtvorm is anders en je past de plaatsing dus best aan naar de sterke features die je wil accentueren. Wij gebruikten hiervoor de light'n Bronze in Rose Gold. Een warmere highligter die hamonieus is met de huid.

  Light'n Bronze Highlighter: €20

   

   Hopelijk hebben jullie met deze tips toch weer wat bijgeleerd! Heb je toch nog vragen? Ben je niet zeker over de kleur van je foundation, poeder, concealer, ...? Kom gerust eens naar de winkel voor een colormatch! ❤️

   

  Make-up artist: Glenn Verbraeken

  Model: Laura Palmans

  Leave a comment

  Please note, comments must be approved before they are published