MASCARA: DO'S & DON'TS

Wie dacht dat je eender welke mascara kan gebruiken voor wimpers, heeft het grondig mis. Mascara's verschillen op meerdere punten: het borsteltje, de vloeistof, de dekking, wel of niet waterproof, ... Er is dan ook een groot aanbod aan soorten mascara's waardoor je soms de bos door de bomen niet meer ziet, of beter gezegd, de juiste mascara door je wimpers?

1. BEPAAL HET BORSTELTJE AAN DE HAND VAN JE EIGEN WIMPERS.

Het borsteltje is zowat het belangrijkste onderdeel van je mascara. Vaak opteren vrouwen ervoor om een oude mascara bij te houden zodat ze het borsteltje nog kunnen gebruiken, want dat werkte zo goed... Maar om plaats te maken in je handtas, make-up koffer of waar je je spulletjes dan ook bijhoudt, ga je best gewoon voor het juiste borsteltje. Dit kies je op basis van jouw wimpers.

Korte wimpers: Kies hierbij voor een kleiner borsteltje zodat je makkelijk en nauwkeurig de mascara zo dicht mogelijk aan de wimperrand kan aanbrengen.

Lange wimpers: Heb je lange wimpers? Dan kan je zowel een kleiner als een dikker borsteltje gebruiken. 

2. WAT IS HET GEWENSTE EFFECT?

Extra volume: Bij dunne wimpers kies je best voor een mascara waarvan het borsteltje je wimpers extra volume en trouwens ook lengte geeft. Bijvoorbeeld een mascara waarbij vezeltjes in de vloeistof zitten die zich rond jouw wimpers hechten. Meer volume = bye bye dunne wimpers! Heb je ook korte wimpers? Dan is een dunner borsteltje de beste optie.

extreme-lashes.jpg

Intensere wimpers: Voor een meer intense blik, zijn de wimpers een belangrijk onderdeel. Kies daarom voor een mascara die elke wimper kan bereiken. Een dun borsteltje helpt hierbij, zowel voor korte als lange wimpers. Gebruik 2 lagen: laat een eerste laagje even opdrogen en herhaal voor de gewenste intensiteit.

thestylist.jpg

Gekrulde wimpers: Door een mascara te kiezen die je gekrulde wimpers geeft, zal je een open blik creëeren. Dit maakt jouw look frisser en natuurlijker. Begin met een laagje aan de bovenkant van de wimpers en werk af met een laagje onderaan. Zo leg je het zwaarste 'gewicht' ook niet op de onderkant van de wimpers en kapsel je de wimpertjes in voor extra intense, gekrulde wimpers.

wonderlash.jpg

Waterproof/Water resistant: Mascara die de hele dag moet blijven zitten tijdens de meest uiteenlopende omstandigheden, is best waterproof (of minstens water resistant). Ook voor brildragers is dit dé oplossing om van die vervelende streepjes op de glazen af te geraken én deze mascara fixeert de krul bij het aanbrengen. = WIN-WIN

extreme-acqua-lash-pack.jpg

3. DE UITKOMST.

Nu je weet welk borsteltje je nodig hebt en wat je als eindresultaat wenst, kan je een mascara kiezen die op je wimpers geschreven is. 

Laisser un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés